Łosoś z piekarnika z koperkiem

A MOŻE MORZE NA TALERZU? 

❤️ 𝒯𝑜 𝓂𝑜𝒿𝒶 𝓅𝓇𝑜𝓅𝑜𝓏𝓎𝒸𝒿𝒶  𝓇𝓎𝒷𝓀𝒾  𝒷ą𝒹ź 𝑜𝓌𝑜𝒸ó𝓌 𝓂𝑜𝓇𝓏𝒶 𝒿𝒶𝓀𝒾𝑒 𝓂𝑜ż𝑒𝒸𝒾𝑒 𝓏𝒿𝑒ść 𝓃𝒶 𝓅𝓎𝓈𝓏𝓃𝓎 𝑜𝒷𝒾𝒶𝒹𝑒𝓀.❤️


Łosoś z piekarnika z koperkiem


3 porcje po 370kcal

Składniki:

- 500 g łososia
- 600 g ziemniaków
- garść posiekanego koperku 10 g
- 2 ząbki czosnku 10 g
- 1 cytryna 100 g
- sól, pieprz


Przygotowanie:

1️⃣ Ziemniaki ugotuj w mundurkach przez 20 minut. W tym czasie natrzyj łososia przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, posyp solą i pieprzem oraz posiekanym koperkiem. Zawiń w folię aluminiową.
2️⃣ Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Ziemniaki razem z łupinką przekrój na ćwiartki, oprósz solą i pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego.
3️⃣ Piecz rybę i ziemniaki przez 20 minut.
4️⃣ Jedz łososia skropionego sokiem z cytryny lub limonki.

𝕊𝕄𝔸ℂℤℕ𝔼𝔾𝕆!




Comments